x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Are opt ani şi a ucis trei oameni. Povestea sfâşietoare a lui Ahmed, micul terorist sirian (VIDEO)

Are opt ani şi a ucis trei oameni. Povestea sfâşietoare a lui Ahmed, micul terorist sirian (VIDEO)

05 Apr 2013   •   16:11
Are opt ani şi a ucis trei oameni. Povestea sfâşietoare a lui Ahmed, micul terorist sirian (VIDEO)

Una dintre cele mai impresionante imagini din tot războiul sirian. Ahmed, un copil de opt ani, trage adânc din ţigara, iar mâna sa micuţă se odihneşte pe tragaciul unui pistol mitralieră AK-47, pe care abia poate să-l ţină-n mână. "Allah Akbar"! strigă Ahmed, "Allah Akbar"! îi răspund ceilalţi soldaţi. Şi-a pierdut părinţii într-un bombardament al trupelor guvernamentale. Şi-a văzut mama murind, i-a murit în braţe. A pupat-o de rămas bun,  povesteşte copilul de opt ani, afişând o duritate greu de digerat. Şi trage din nou din ţigară. Are cu el doi barbaţi. Unul e unchiul său, care are grija de el şi-l învaţă de-ale războiului. Celalalt bărbat este un traducator şi spune în engleză cam tot ce-i iese pe gură copilului. Ahmed nu e singurul, sunt sute de copii instruiți pentru a lua parte la război. Băieți tineri sunt trimisi în misiuni de recunoaștere sau să care ilegal arme şi armament grupărilor de opoziție. Sute de şcoli s-au închis, mulţi copii sirieni au rămas fără educaţie și traumatizaţi pe viaţă, fiind martorii la moartea celor dragi. O generație de copii care va pieri, o generaţie de sirieni care va ucide la fel de usor cum va respira.

Ahmed ţine în mână o bombă. La un moment dat, unchiul său i-o aprinde, iar el o aruncă, dupa care se ghemuieşte după zid, aşa cum l-a învăţat unchiul sau şi aşteaptă explozia. "Allah Akbar"! se aude din gura minusculului războinic. Arma pe care o poartă atârnată de gât e mai mare ca el. Însa asta nu l-a împiedicat să omoare. Ahmed ar fi omorat trei oameni, spun cei care comentează imaginile pe forumurile de profil. Sunt filmări cu Ahmed care arata lucruri ingrozitoare, copilul e dezumanizat complet, spun aceştia. De fapt, e irelevant în mâna cui este arma, face victime în orice situaţie, nu trebuie decât s-o pui pe direcţie şi să apeşi pe trăgaci.

Lui Ahamed îi plăcea să se plimbe cu bicicleta. Acum este soldat, luptă pentru Rezistenţă, omoară oameni.




×