x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arestările din vămi nu impresionează UE

Arestările din vămi nu impresionează UE

09 Feb 2011   •   16:54

Masivele arestări făcute în rândul vameşilor de la frontierele cu Ucraina şi Serbia nu au fost în măsură să impresioneze oficialii europeni.

 

Raziile din vămi nu sunt în măsură să acceleze aderarea la Spatiul Schengen, ministrul francez pentru afaceri europene, Laurent Wauquiez avansând, fie şi neoficial, chiar un termen pentru aderarea comună a României şi Bulgariei: 2013!

 

Într-un interviu acordat Radio France International, oficialul francez a spus că “ dacă vor fi pregătite (n.n. - România şi Bulgaria) peste doi ani, vor adera la Schengen peste doi ani... Este exclusă varianta aderării în următoarele trei luni”.

 

Wauquiez a pus corupţia din vămi în urma altor aspecte care îngrijorează Franţa, şi anume “imigraţia ilegală, traficul cu arme şi de droguri ori traficarea de minori”.

 

La rândul său, omologul finlandez al ministrului francez, Astrid Thors a declarat, potrivit unui articol publicat miercuri de EU Observer, că “în ceea ce priveşte aderarea, unele aspecte necesită mai mult timp”, menţionând explicit “migraţia ilegală a romilor”.

×