x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata algeriană bombardează zona în care sunt ţinuţi ostaticii! (surse islamiste)

Armata algeriană bombardează zona în care sunt ţinuţi ostaticii! (surse islamiste)

de Marina Constantinoiu    |    17 Ian 2013   •   15:03
Armata algeriană bombardează zona în care sunt ţinuţi ostaticii! (surse islamiste)
Sursa foto: ISSOUF SANOGO/AFP

Armata algeriană bombardează zona exploatării petroliere din regiunea In Amenas din Algeria, unde un grup de islamişti a luat ostatici zeci de occidentali, printre care şi români, a anunţat o sursă a acestui grup pentru agenţia de presă online din Mauritania (ANI).  Informaţia este în curs de actualizare, potrivit France Presse.

Elicoptere ale armatei algeriene au deschis focul asupra complexului unde sunt ţinuţi ostaticii. Cel puţin doi dintre aceştia au fost răniţi, potrivit aceleiaşi surse, citate de ANI, agenţie care, potrivit AFP, este în general foarte bine informată în legătură cu grupările armate islamiste.
Exploatarea, care aparţine grupurilor petroliere britanic BP, norvegian Statoil şi algerian Sonatrach, se află în apropiere de frontiera cu Libia.
Răpitorii, care au legături cu reţeaua Al-Qaida, au anunţat că această operaţiune are loc ca măsură de represalii faţă de “agresiunea franceză” din Mali.
Un britanic şi un algerian au fost ucişi în cursul atacului dat de răpitori, au anunţat autorităţile algeriene.

Parisul confirmă prezenţa unor francezi  printre ostatici

Preşedintele francez, Francois Hollande, a confirmat, joi, prezenţa unor cetăţeni francezi printre ostaticii de la exploatarea petrolieră din Algeria, anunţă AFP.

Şeful statului francez a vorbit, joi, despre o situaţie confuză, care evoluează de la o oră la alta, şi de aceea nu a dorit să dea detalii, confirmând doar că interesul îl reprezintă viaţa cetăţenilor francezi. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în prezenţa premierului portughez, Hollande a adăugat că are toată încrederea în autorităţile algeriene, că vor şti cum să gestioneze această criză.




×
Subiecte în articol: armata bombardament ostatici