x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata Germaniei se pregătește de război: "Trebuie să existe o schimbare de mentalitate"

Armata Germaniei se pregătește de război: "Trebuie să existe o schimbare de mentalitate"

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2024   •   11:20
Armata Germaniei se pregătește de război: "Trebuie să existe o schimbare de mentalitate"
Sursa foto: Hepta

Armata Germaniei se moernizează iar planurile sunt ca aceasta să fie "aptă de război" într-o circa 5 ani, potrivit șefului de Stat Major al Bundeswehr-ului, potrivit AFP.

"Pe baza diferitelor analize şi a amenințării potenţiale pe care o reprezintă Rusia, pentru noi înseamnă 5 până la 8 ani de pregătire. Aceasta nu înseamnă că va fi un război atunci. Dar este posibil. Pentru că sunt militar, spun în 5 ani, trebuie să fim apţi pentru război.  Pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, ne confruntăm cu posibilitatea unui război impus din exterior.

Aptitudinea pentru război înseamnă mult mai multdecât capacitatea de apărare. Pe lângă disponibilitatea personală şi materială, este vorba şi de schimbarea necesară de mentalitate la care trebuie să ne supunem. Trebuie să existe o schimbare de mentalitate, atât în societate, cât şi, mai ales, în Bundeswehr" , a explicat generalul Carsten Breuer.

În cadrul noii strategii de descurajare şi apărare a NATO, Germania vrea să menţină 35.000 de soldaţi în disponibilitate. Aceasta include o divizie a armatei complet echipată şi pregătită să intervină din 2025, şi alta din 2027.

×
Subiecte în articol: germania armata razboi bundeswehr