x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană a atacat convoiul rus care a trecut graniţa noaptea trecută. Blindatele au fost "distruse parţial"

Armata ucraineană a atacat convoiul rus care a trecut graniţa noaptea trecută. Blindatele au fost "distruse parţial"

15 Aug 2014   •   18:24
Armata ucraineană a atacat convoiul rus care a trecut graniţa noaptea trecută. Blindatele au fost "distruse parţial"

Forţele ucrainene au atacat convoiul militar rus de blindate care a pătruns pe teritoriul Ucrainei în cursul nopţii de joi spre vineri şi "l-au distrus parţial", a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat de Reuters.

El a precizat că acest convoi militar rus a fost monitorizat din momentul în care a pătruns pe teritoriul Ucrainei. Potrivit Reuters, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a informat pe premierul britanic David Cameron că o parte "semnificativă'"a convoiului rus a fost distrusă de artileria ucraineană.

Pe de altă parte, MAE rus a acuzat forţele ucraiene că s-au angajat în confruntări intense în estul Ucrainei pentru a stopa ajungerea ajutorului umanitar rus în regiune. 

Cotaţiile burselor de valori au scăzut instantaneu la aflarea veştii despre acest conflict armat.

ONU a recţionat prin purtătorul său de cuvânt, Farhan Haq, care a declarat că organizaţia pe care o reprezintă urmăreşte cu atenţie rapoartele despre evenimentele din Ucraina, care încă nu pot fi verificate din surse independente şi că trebuie încetată orice acţiune armată şi rezolvarea conflictului prin dialog, informează Reuters.

Ministrul rus al Apărării a negat că forţele militare ucrainene au atacat şi distrus un convoi militar urs, care trecuse frontiera în estul Ucrainei, relatează RIA Novosti, citat de Reuters.

"Nicio coloană militară rusă nu a trecut graniţa ruso-ucraineană, nici în cursul nopţii, nici în cursul zilei", a declarat oficialul rus, catalogând informaţiile ucrainene privind distrugerea unui convoi blindat rus drept "o fantezie".

×
Subiecte în articol: armata ucraina convoi militar convoi rus