x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armonia letonilor RUSOFONI şi RUSOFILI, cele mai multe voturi la alegerile legislative

Armonia letonilor RUSOFONI şi RUSOFILI, cele mai multe voturi la alegerile legislative

05 Oct 2014   •   12:23
Armonia letonilor RUSOFONI şi RUSOFILI, cele mai multe voturi la alegerile legislative

Partidul 'Armonia' al letonilor rusofoni şi rusofili a trecut în fruntea clasamentului în alegerile legislative de sâmbătă, potrivit rezultatelor oficiale aproape complete, însă fără a anula victoria coaliţiei de centru-dreapta, informează AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit rezultatelor din 1.000 de circumscripţii electorale din totalul celor 1.054, partidul 'Armonia' şi-a adjudecat 23% din voturi, ceea ce ar însemna 25 de locuri în parlament, din totalul de 100. 

Principala forţă a coaliţiei aflate la putere, partidul 'Unitatea', a obţinut 21%, adică 23 de mandate parlamentare. De asemenea, partenerii săi - Verzii şi Agricultorii şi Alianţa Naţională - sunt creditaţi cu 21 şi respectiv 17 locuri în forul legislativ, ceea ce îi oferă coaliţiei în total 61 de locuri în parlament. 

Aceste rezultate infirmă parţial sondajele efectuate la ieşirea din secţiile de votare, sondaje realizate sâmbătă seara de două institute letone şi care clasau pe primul loc formaţiunea 'Unitatea', în timp ce partidul 'Armonia' era plasat pe locul al doilea. 

×