x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aşa arată Osama ben Laden astăzi!

Aşa arată Osama ben Laden astăzi!

15 Ian 2010   •   00:00
Aşa arată Osama ben Laden astăzi!

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite a publicat fotografii cu Osama ben Laden şi alţi 17 terorişti importanţi, folosind tehnici digitale sofisticate de îmbătrânire artificială, în speranţa că publicul i-ar putea recunoaşte.



Una dintre versiunile lui ben Laden îl prezintă cu părul lung şi cărunt şi cu o barbă scurtă. Nici o altă fotografie nu l-a arătat până în prezent fără turbanul care îi ascundea părul. O altă fotografie procesată a lui ben Laden îl prezintă cu barba lungă cu care a ajuns să fie cunoscut, cu toate că mult mai încărunţită, informează ABC News, citat de Mediafax.

FBI şi Departamentul de Stat, care administrează programul de recompense internaţionale numit Recompense pentru Justiţie, au afirmat că fotografiile prelucrate au fost create de artişti de investigaţie de la laboratorul de criminalistică al FBI din Quantico, Virginia.

FBI a precizat că angajaţii săi au modificat trăsăturile faciale şi au modificat părul, barba sau alegerea vestimentaţiei, în speranţa că publicul l-ar putea recunoaşte pe ben Laden sau pe ceilalţi terorişti. "Aceste noi imagini sunt exemple puternice despre cum progresele din tehnologie şi ştiinţă pot fi folosite pentru a găsi şi aduce în faţa justiţiei persoane nedorite", a subliniat Louis E. Grever, directorul filialei de Ştiinţă şi Tehnologie a FBI.

În pofida unei recompense de 25 de milioane de dolari în schimbul oferirii de informaţii despre locul unde s-ar afla Osama ben Laden, oficialii americani spun că liderul terorist nu a mai fost văzut în ultimii peste opt ani.

×
Subiecte în articol: externe