x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asistenta care a ucis șapte bebeluși în Marea Britanie, condamnată pe viață

Asistenta care a ucis șapte bebeluși în Marea Britanie, condamnată pe viață

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   20:45
Asistenta care a ucis șapte bebeluși în Marea Britanie, condamnată pe viață

Asistenta medicală Lucy Letby își va petrece restul vieții în spatele gratiilor pentru uciderea a șapte bebeluși. Un judecător a decis luni ca asistenta ucigașă în serie de copii din Marea Britanie să nu mai fie eliberată, scrie Reuters.

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, i-a ucis pe cei cinci băieței și două fetițe la unitatea neonatală a spitalului Countess of Chester din nordul Angliei, pe parcursul a 13 luni, începând din 2015, injectându-le copiilor insulină sau aer sau hrănindu-i forțat cu lapte.

Unii dintre cei pe care i-a atacat erau gemeni - într-un caz i-a ucis pe ambii frați, în altul a ucis doi din trei tripleți, iar în două cazuri a ucis un geamăn, dar a eșuat în încercările sale de a-l ucide pe celălalt.

„Aceasta a fost o campanie crudă, calculată și cinică de ucidere a copiilor, care i-a implicat pe cei mai mici și mai vulnerabili dintre copii”, a declarat judecătorul James Goss, care a condamnat-o la închisoare pe viață, fără nicio perspectivă de eliberare.

„A existat o răutate profundă, la limita sadismului, în acțiunile tale ... Nu aveți nicio remușcare. Nu există factori atenuanți ... Îți vei petrece restul vieții în închisoare”, a spus el, în timp ce părinții bebelușilor plângeau în sala de judecată.

Ordinele de condamnare pe viață sunt foarte rare și doar trei femei din Marea Britanie au mai primit o astfel de sentință până acum, între care ucigașele în serie Myra Hindley și Rosemary West.

Poliția nu a găsit niciun motiv pentru crimele ei, iar Goss a declarat că doar Letby știa motivele pentru care a acționat. Ea a refuzat să părăsească celulele pentru a auzi cum i se pronunță sentința, ceea ce a dus la solicitări conform cărora infractorii trebuie să fie obligați să audă impactul acțiunilor lor asupra victimelor lor sau asupra familiilor acestora.

Mama uneia dintre victime a descris acest lucru ca fiind un ultim act de răutate.

Crimele sfâșietoare comise de Letby, care avea doar 20 de ani când le-a comis la locul de muncă, au îngrozit Marea Britanie, au distrus viețile familiilor victimelor și au provocat mari daune colegilor ei.

Săptămâna trecută a fost găsită vinovată de șapte capete de acuzare pentru crimă și șapte pentru tentativă de crimă, în urma unui proces de 10 luni la Manchester Crown Court. Jurații nu au reușit să se pună de acord asupra faptului că a încercat să ucidă șase persoane și au achitat-o de alte două acuzații de tentativă de omor.

Anterior, instanța a ascultat declarații emoționante și sfâșietoare de la fiecare dintre părinții cărora asistenta le-a ucis și a încercat să le ucidă copiii, aceștia relatând traumele și „agonia atroce” pe care le-a provocat.

„Lucy Letby ne-a distrus viețile. Furia și ura pe care le am față de ea nu vor dispărea niciodată”, a declarat tatăl tripleților.

O mamă de gemeni, dintre care unul dintre copii a fost ucis, în timp ce celălalt a supraviețuit, a declarat că speră ca Letby să trăiască o viață lungă, petrecând fiecare zi suferind pentru ceea ce a făcut.

„Familia mea nu se va mai gândi niciodată la tine. Din această zi, nu mai ești nimic”, a spus mama.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: asistenta criminal bebelus