x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian, va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE

Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian, va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE

de Mediafax    |    20 Mar 2012   •   11:49
Asma al-Assad, soţia preşedintelui sirian, va fi adăugată pe lista cu sancţiuni a UE

Asma al-Assad, sotia nascuta in Marea Britanie a presedintelui sirian Bashar al-Assad, va fi adaugata pe lista persoanelor vizate de sanctiunile adoptate de Uniunea Europeana impotriva Siriei, relateaza The Guardian, in editia electronica de marti.

Femeia de 36 de ani, fost bancher, care a crescut in Acton, vestul Londrei, va fi unul dintre membrii familiei Assad care vor fi adaugati oficial pe lista de sanctiuni, cand ministrii de Externe ai statelor UE se vor reuni la Bruxelles vineri, a declarat un oficial european, sub protectia anonimatului.

"Asma al-Assad si alti cativa membri ai familiei vor fi adaugati pe lista de sanctiuni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, in cadrul eforturilor de a mentine presiunea asupra Guvernului sirian", a adaugat oficialul, precizand ca nu va exista un anunt mai devreme de vineri. Oficialul UE a mai spus ca masurile sunt planuite de mai mult timp. "Acestea sunt masuri legale si trebuie sa ne asiguram ca totul este corect".

Oficialii regimului care sunt deja vizati de sanctiuni se confrunta cu inghetarea bunurilor si cu interdictii de calatorie in UE. Daca Asma al-Assad mai are pasaport britanic, ea poate calatori in continuare in Marea Britanie, insa cu riscul arestarii pentru incalcarea sanctiunilor anterioare in calitate de cetatean UE. Ea a locuit in Marea Britanie pana la 25 de ani, dar nu se stie daca a renuntat la cetatenie intre timp.

Asma al-Assad a fost considerata ca o influenta cosmopolita, liberala asupra sotului sau, dar o serie de e-mailuri dezvaluite recent o prezentau ca o femeie care isi sustine in intregime sotul, in conditiile in care fortele regimului sirian bombardeaza zone civile omorand zeci de persoane.

×