x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Astronauţii chinezi au revenit pe Pământ după cea mai lungă misiune spaţială

Astronauţii chinezi au revenit pe Pământ după cea mai lungă misiune spaţială

17 Apr 2022   •   19:30
Astronauţii chinezi au revenit pe Pământ după cea mai lungă misiune spaţială

Trei astronauţi chinezi s-au întors sâmbătă pe Pământ după 183 de zile petrecute în spaţiu, a raportat televiziunea de stat, completând cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj a ţării.

Trei astronauţi chinezi s-au întors sâmbătă pe Pământ după 183 de zile petrecute în spaţiu, a raportat televiziunea de stat, completând cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj a ţării până în prezent.

Astronauţii au aterizat la nouă ore după ce au părăsit un modul cheie al primei staţii spaţiale chineze, transmite Reuters.

În timp ce se aflau pe orbită, astronauţii misiunii Shenzhou-13 au preluat controlul manual în modulul Tianhe.

După lansarea lor în octombrie, astronauţii Zhai Zhigang, Ye Guangfu şi Wang Yaping au petrecut 183 de zile în spaţiu, completând a cincea din 11 misiuni necesare pentru a finaliza staţia spaţială până la sfârşitul anului.

Având interdicţie de la Statele Unite de a participa la Staţia Spaţială Internaţională pe orbită, China a petrecut ultimul deceniu dezvoltând tehnologii pentru a-şi construi propria staţie spaţială.

China, care îşi propune să devină o putere spaţială până în 2030, a lansat cu succes sonde pentru a explora Marte şi a devenit prima ţară care a trimis o navă spaţială pe faţa ascunsă a Lunii.

(sursa: Mediafax)

×