x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat într-o universitate din Filipine. Trei persoane au murit

Atac armat într-o universitate din Filipine. Trei persoane au murit

24 Iul 2022   •   16:35
Atac armat într-o universitate din Filipine. Trei persoane au murit

Trei persoane au murit, duminică, într-un schimb de focuri de armă la o ceremonie de absolvire a unei universităţi din regiunea capitalei filipineze. Printre victime se află și un fost primar din sudul ţării, a anunţat poliţia, citată de Reuters.

Şeful poliţiei locale din Quezon City, Remus Medina, a declarat că împuşcăturile par să fi reprezentat un asasinat al fostului primar al oraşului Lamitan din sudul ţării, Rose Furigay.

Suspectul, rănit într-un schimb de focuri cu un ofiţer de securitate al campusului şi arestat după o urmărire cu maşina, se află acum în custodia poliției şi este interogat, după cum a declarat Medina. Acesta a adăugat că suspectul avea două pistoale.

Quezon face parte din regiunea capitalei Manila, o aglomerare urbană de 16 oraşe în care locuiesc peste 13 milioane de persoane.

Rose Furigay a fost împuşcată în timp ce se pregătea să asiste la absolvirea fiicei sale, la Facultatea de Drept a Universităţii Ateneo de Manila, una dintre cele mai prestigioase din ţară. Universitatea a anulat ceremonia de absolvire după împuşcături.

Suspectul, care nu avea rude la absolvire, este originar din oraşul Lamitan din provincia Basilan, un bastion al Abu Sayyaf, o grupare extremistă pro-islamistă cunoscută pentru răpiri.

Celelalte două persoane ucise sunt un ofiţer de securitate din campus şi un bărbat neidentificat.

În această naţiune din Asia de Sud-Est, incidentele cu împuşcături sunt sporadice, proprietarii fiind obligaţi să deţină permise pentru portul de arme în public. Ofiţerii de securitate privată din Filipine poartă pistoale ori puşti de vânătoare, iar armele de foc sunt o privelişte comună în centrele comerciale, birouri, bănci, restaurante şi chiar şcoli.

„Ne angajăm ca agenţiile noastre de aplicare a legii să investigheze în mod amănunţit şi rapid aceste crime şi să îi aducă pe toţi cei implicaţi în faţa justiţiei”, a transmis preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr.

 

 

 

×
Subiecte în articol: filipine