x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat într-un centru comercial din Suedia. Poliția a arestat un adolescent de 15 ani

Atac armat într-un centru comercial din Suedia. Poliția a arestat un adolescent de 15 ani

20 Aug 2022   •   18:15
Atac armat într-un centru comercial din Suedia. Poliția a arestat un adolescent de 15 ani

Poliția suedeză a arestat, sâmbătă, un adolescent suspectat că a ucis o persoană și a rănit o alta în urma unui schimb de focuri într-un centru comercial din orașul Malmo, din sudul Suediei.

Bărbatul care a murit în urma împușcăturilor a fost ținta atacului, a declarat sâmbătă poliția, potrivit RTE.

Un bărbat și o femeie au fost răniți, vineri, într-un schimb de focuri de armă într-un centru comercial din orașul Malmo. Bărbatul a murit în cele din urmă din cauza rănilor, iar femeia a fost spitalizată.

„De fapt, totul ne face să credem că bărbatul a fost ținta acestei execuții”, a spus șefa poliției din Malmo, Petra Stenkula.

Poliția a anunțat arestarea unui adolescent de 15 ani, suspectat că a tras cu arma în centrul comercial. Poliția consideră că împușcăturile sunt „un incident criminal izolat” și a exclus orice legătură cu terorismul.

Se crede că femeia, care se află în stare gravă, era o trecătoare.

Luna trecută, alte trei persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă într-un centru comercial din capitala daneză Copenhaga, la aproximativ 30 de kilometri de Malmo.

Numărul crimelor cauzate de violența între bande a crescut în Suedia și se află în topul preocupărilor alegătorilor înaintea alegerilor de luna viitoare.

În 2022 au fost împușcate mortal 44 de persoane în Suedia, aproape toate în legătură cu suspiciuni de infracțiuni comise de bande, potrivit poliției. Anul trecut au fost 46 de persoane împușcatel.

×
Subiecte în articol: atac armat suedia malmo adolescent