x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul masacrului din Florida nu poate fi eliberat pe cautiune

Autorul masacrului din Florida nu poate fi eliberat pe cautiune

16 Feb 2018   •   07:59
Autorul masacrului din Florida nu poate fi eliberat pe cautiune

Un judecător statal american a decis că Nikolas Cruz, suspectul în cazul atacului sângeros comis miercuri la un liceu din Florida (sud-estul SUA), va fi ţinut în detenţie fără posibilitatea eliberarii pe cauţiune.

 

In varsta de 19 ani, Cruz este acuzat că a ucis cu premeditare 17 persoane, folosind o armă semiautomată AR-15, la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, statul Florida.

Tanarul a apărut în faţa judecătorului districtului Broward prin intermediul unei videoconferinţe, îmbrăcat în combinezon portocaliu, având cătuşe la mâini şi fiind însoţit de avocata sa.

Nikolas Cruz participase la antrenamente alături de o grupare care susţine supremaţia rasei albe, a anunţat organizaţia de apărare a drepturilor evreilor Liga Anti-Defăimare. Informaţia a fost confirmată de către Jordan Jereb, liderul grupării rasiste 'Republica Florida', alături de membrii căreia Nikolas Cruz s-ar fi pregătit.

Pe website-ul său, 'Republica Florida' se descrie drept o 'organizaţie a drepturilor civile ale albilor' care încearcă să creeze un 'stat etnic alb' în Florida. AGERPRES

×