x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui convoi de ambulanțe: Imaginile cu cadavrele împrăștiate pe stradă în fața spitalului sunt sfâșietoare

Șeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui convoi de ambulanțe: Imaginile cu cadavrele împrăștiate pe stradă în fața spitalului sunt sfâșietoare

de Redacția Jurnalul    |    04 Noi 2023   •   11:20
Șeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui convoi de ambulanțe: Imaginile cu cadavrele împrăștiate pe stradă în fața spitalului sunt sfâșietoare
Sursa foto: X

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat „îngrozit” de atacul Israelului asupra unui convoi de ambulanțe în Gaza, se arată într-un comunicat citat de CNN.

Lovitura din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza City, cea mai mare unitate medicală din enclavă, a ucis cel puțin 15 persoane și a rănit alte 50, vineri, potrivit autorităților sanitare administrate de Hamas.

„Sunt îngrozit de atacul raportat în Gaza asupra unui convoi de ambulanțe în afara spitalului Al-Shifa”, a spus Guterres în comunicat.

„Imaginile cu cadavrele împrăștiate pe stradă în fața spitalului sunt sfâșietoare”, a adăugat el.

Șeful ONU a precizat însă că nu a uitat „atacurile teroriste” ale Hamas în Israel și „uciderea, mutilarea și răpirile, inclusiv de femei și copii”, reiterând totodată apelurile pentru eliberarea necondiționată a tuturor ostaticilor deținuți în Gaza.

Guterres a făcut apel la încetarea focului asupra Gaza.

CNN notează că Israelul și-a recunoscut responsabilitatea pentru atacul din fața spitalului Al-Shifa, afirmând că a vizat o ambulanță folosită de Hamas.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac Israel ambulante gaza