x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac la Munchen: Guvernul german a convocat o reuniune de urgenţă

Atac la Munchen: Guvernul german a convocat o reuniune de urgenţă

22 Iul 2016   •   23:12
Atac la Munchen: Guvernul german a convocat o reuniune de urgenţă

Atac la Munchen. Guvernul german a convocat o reuniune de urgenţă la cancelaria din Berlin în contextul atacului armat de la Munchen comis de trei atacatori şi care s-a soldat cu cel puţin şase morţi şi mai mulţi răniţi, relatează DPA şi Reuters.

Angajaţii cancelariei s-au deplasat la sediul guvernului pentru a urmări în timp real evenimentele de la Munchen şi a păstra legătura cu agenţiile relevante.

Cancelarul german Angela Merkel nu a fost prezentă la reuniunea de la sediul guvernului, potrivit unor surse din cadrul cancelariei.

Ministrul de interne Thomas de Maziere îşi întrerupe vacanţa ca urmare a atacului de la Munchen. Surse din guvernul german declaraseră anterior că De Maiziere se afla în avion în drum spre SUA, unde urma să-şi petreacă vacanţa şi că nu a fost încă informat despre evenimentele din Munchen.

Trei persoane care sunt căutate de poliţie au făcut "cel puţin şase morţi" şi "mai mulţi răniţi" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen. De asemenea, poliţia a anunţat că suspectează un atac terorist şi autorităţile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuinţe.

Pe de altă parte, revista germană Focus a relatat, fără să citeze surse, că unul dintre atacatori s-a sinucis în apropierea mall-ului atacat. În acelaşi timp, postul de radio bavarez a anunţat că landul Baden-Wurttemberg a sporit prezenţa poliţiei pe străzi şi a trimis forţe speciale pentru a-i ajuta pe colegii din Munchen. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: atac la munchen