x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac sângeros în Tel Aviv: un turist italian a murit, iar alte 7 persoane au fost grav rănite

Atac sângeros în Tel Aviv: un turist italian a murit, iar alte 7 persoane au fost grav rănite

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2023   •   09:40
Atac sângeros în Tel Aviv: un turist italian a murit, iar alte 7 persoane au fost grav rănite
Sursa foto: Hepta

Un turist italian a fost ucis și alte șapte persoane au fost rănite într-un presupus atac cu mașina în apropierea unei plaje din Tel Aviv, transmite BBC.

Poliția din Tel Aviv a anunțat că un bărbat de 45 de ani a lovit pe faleza orașului mai mulți pietoni înainte de a se răsturna.

Poliția locală a declarat că presupusul atacator a fost împușcat mortal de către ofițeri.

Serviciul israelian de ambulanță a precizat că, în afară de presupusul autor, au fost în total opt victime în urma atacului și că toți erau turiști.

Unul dintre aceștia a murit. Ministrul italian de externe a anunțat că Israelul a identificat bărbatul ucis ca fiind un cetățean italian. Dintre cei răniți, trei au suferit răni moderate și patru au suferit doar răni ușoare, a precizat serviciul.

Atacul a avut loc după ce, vineri, două surori au fost ucise și mama lor a fost rănită într-un schimb de focuri de armă în Cisiordania ocupată.

În urma incidentului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a mobilizat poliția și rezerviștii din armată ca parte a eforturilor de combatere a terorismului, a declarat biroul său.

Tensiunile israelo-palestiniene au atins cote extreme în ultimele zile. Armata israeliană a atacat poziţii ale grupului islamist Hamas din sudul Libanului şi din Fâşia Gaza, ca ripostă la zeci de atacuri cu rachete.

(sursa: Mediafax)

×