x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - ATAC TERORIST în sudul Franței. Mai multe persoane sunt ținute ostatice. Atacatorul, ucis de polițiști

UPDATE - ATAC TERORIST în sudul Franței. Mai multe persoane sunt ținute ostatice. Atacatorul, ucis de polițiști

23 Mar 2018   •   13:28
UPDATE - ATAC TERORIST în sudul Franței. Mai multe persoane sunt ținute ostatice. Atacatorul, ucis de polițiști

UPDATE: Poliția a desfășurat un asalt în urma căruia atacatorul a fost ucis.

Cel puţin două persoane au decedat vineri în această luare de ostatici, comisă de un individ care s-a revendicat a fi membru al grupării jihadiste Statul Islamic, suspectat de asemenea că ar fi rănit la umăr un poliţist într-un oraş din apropiere Carcassonne în cursul aceleiaşi dimineţi. 

Maşina atacatorului, care a tras asupra poliţistului, a fost găsită în parcarea supermarketului din Trebes (Aude), unde luarea de ostatici era în curs de desfăşurare. 

Anterior, un poliţist fusese rănit cu focuri de armă la un umăr în timp ce se întorcea dintr-o patrulare cu colegi în apropiere de cazarma din Carcassonne, în jurul orei 09:30 GMT. El a fost transportat la spital, dar viaţa sa nu este în pericol. 

Un martor a declarat că atacatorul a strigat "Allah Akbar" înainte de a intra în supermarket. Potrivit unor martori, bărbatul ar fi pronunţat:"Sunt un soldat al Daesh!", informează BFM TV. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un bărbat înarmat a luat ostatice vineri mai multe persoane în interiorul unui supermarket din localitatea Trebes, de lângă Carcassonne, din sudul Franţei, informează EFE. 

Prefectura departamentului Aude, în regiunea Languedoc-Roussillon, a anunţat pe contul său de Twitter că în zona supermarketului Super U are loc o operaţiune a poliţiei şi a cerut să li se faciliteze "accesul forţelor de ordine". 

Potrivit postului BFMTV, un bărbat înarmat a intrat în jurul orei locale 11:00 (10:00 GMT) în supermarket, unde au fost auzite mai multe împuşcături. 

Potrivit Reuters, care citează presa franceză, bărbatul susţine că ar fi jurat credinţă grupării teroriste Stat Islamic. AGERPRES

×