x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exploziile din Boston, ultimul bilanţ: 3 MORŢI, printre care un copil de 8 ani, şi peste 130 de răniţi! (VIDEO)

Exploziile din Boston, ultimul bilanţ: 3 MORŢI, printre care un copil de 8 ani, şi peste 130 de răniţi! (VIDEO)

16 Apr 2013   •   08:30
Exploziile din Boston, ultimul bilanţ: 3 MORŢI, printre care un copil de 8 ani, şi peste 130 de răniţi! (VIDEO)

Două bombe au explodat ieri pe străzile aglomerate de lângă linia de sosire a Maratonului din Boston (Massachusetts), omorând trei persoane şi rănind alte peste 130, a anunţat şeful poliţiei oraşului Ed Davis, potrivit Associated Press.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că ancheta este încă în desfăşurare şi că atacul este tratat ca un act de terorism. Preşedintele Barack Obama a promis că cei responsabili vor "simţi întreaga greutate a justiţiei".

Cele două explozii au avut loc aproape simultan, la aproximativ 10 secunde şi circa 100 de metri una de cealaltă, trântindu-i la pământ pe spectatori, spărgând ferestre şi ridicând un nor gros de fum deasupra străzii şi peste steagurile naţionale aliniate de-a lungul liniei de sosire.

Trotuarul era pătat de sânge şi cioburi mari erau împrăştiate de la geamurile sparte până la o înălţime de trei etaje.

Trupele antitero din cadrul poliţiei americane, care au desfăşurat căutări la locul exploziilor, au descoperit în imediata apropiere 5 alte dispozitive neexplodate, pe care le-a neutralizat pe loc, după cum relatează pe site-ul său de internet publicaţia Wall Street Journal.

Iniţial s-a raportat cu privire la o a treia explozie într-o bibliotecă publică, însă ulterior s-a dovedit că acolo s-a produs un incendiu fără vreo legătură cu atacurile de la maraton.

Anchetatorii FBI au efectuat mai multe interogatorii cu privire la explozii, dar nu au reuşit să identifice posibili suspecţi. Deocamdată, nimeni nu a revendicat atacurile din Boston.

×
Subiecte în articol: atac terorist boston explozii boston