x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul care a forţat cu maşina intrarea într-o cazarmă din Belgia a fost reţinut

Atacatorul care a forţat cu maşina intrarea într-o cazarmă din Belgia a fost reţinut

26 Oct 2015   •   14:38
Atacatorul care a forţat cu maşina intrarea într-o cazarmă din Belgia a fost reţinut

Individul suspectat că a încercat să forţeze luni dimineaţă, la bordul unei maşini, intrarea într-o cazarmă din apropiere de Namur, în sudul Belgiei, a fost reţinut după o scurtă urmărire, informează agenţia Belga, citată de AFP.

"Un individ tocmai a fost reţinut. Este important să-i liniştim pe cetăţeni. Niciun element nu indică că există alţi protagonişti", a declarat procurorul Vincent Macq, într-un briefing de presă susţinut la locul atacului.

Audierea persoanei prinse de poliţia judiciară federală din Namur este în curs. Procurorul nu a furnizat informaţii suplimentare, el urmând să susţină o conferinţă de presă la ora locală 15.00 (13.00 GMT).

Ministrul apărării, Stephen Vandeput, urmează să se deplaseze la faţa locului şi va face probabil declaraţii de presă în cursul după-amiezii.

Primarul din Namur, Maxime Prevot, a salutat "munca eficace a forţelor de ordine", ţinând să infirme orice motiv de îngrijorare. "Toată lumea poate fi liniştită. Nu e niciun motiv pentru a pleca de la serviciu pentru a ne căuta copiii la şcoală", a afirmat ea.

Suspectul, un bărbat din regiunea Namur, a fugit pe jos luni dimineaţă după ce a intrat cu autovehiculul în care se afla în poarta de acces a cazărmii de la Flawinne. A existat o ripostă a militarilor care au tras focuri de armă asupra sa, dar nimeni nu a fost rănit, a precizat parchetul.

Militarii au intervenit pentru a proteja cazarma când maşina a forţat intrarea, a confirmat Tony Langone, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Vehiculul suspectului, un Ford de culoare închisă, a fost abandonat pe un câmp din apropierea cazărmii.

"Perimetrul este izolat de poliţişti", a relatat un fotoreporter al AFP de la faţa locului. "Un elicopter survolează locul", a adăugat el.

Mai multe autovehicule ale unei echipe de intervenţie specială a ajuns la faţa locului, la fel ca şi serviciile de dezamorsare a dispozitivelor explozibile, a mai precizat sursa citată.

Batalionul de la Flawinne are un efectiv de 650 de militari, fiind o unitate de infanterie care are drept misiune asigurarea apărării teritoriul naţional, notează AFP.

×
Subiecte în articol: belgia atac terorist