x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul armat din Illinois: Victimele, cu vârste cuprinse între 8 și 85 de ani

Atacul armat din Illinois: Victimele, cu vârste cuprinse între 8 și 85 de ani

05 Iul 2022   •   10:14
Atacul armat din Illinois: Victimele, cu vârste cuprinse între 8 și 85 de ani

Victimele transportate la un spital după atacul armat din Illinois aveau vârste cuprinse între 8 și 85 de ani. Cel puțin 4 pacienți sunt copii.

Șase persoane au fost ucise luni după ce un bărbat înarmat a deschis focul la o paradă de 4 iulie în Highland Park, Illinois.

Cinci dintre cei care au fost uciși au murit la fața locului, toți fiind adulți, a declarat medicul legist din Lake County, Jennifer Banek, conform CNN.

O altă persoană a murit după ce a fost transportată la un spital local, a precizat aceasta.

Autoritățile lucrează pentru a anunța familiile victimelor și nu au dat publicității numele persoanelor ucise.

În total, 26 de pacienți au fost primiți la Highland Park Hospital, potrivit doctorului Brigham Temple, director medical al NorthShore University Health System. Dintre aceștia, 25 au suferit răni prin împușcare, a spus Temple. Zece dintre cei tratați au sosit cu ambulanța, a spus el, iar 19 dintre cele 25 de victime împușcate au fost externate.

Pacienții de acolo aveau vârste cuprinse între 8 ani și 85 de ani, potrivit lui Temple, 4 sau 5 pacienți fiind copii.

Alți cinci au fost transportați la Spitalul Evanston, potrivit purtătorului de cuvânt Jim Anthony de la NorthShore University Health System.

Președintele Joe Biden a început Ziua Independenței împărtășind un mesaj despre viitorul țării, dar a reacționat rapid la atac.

"Jill și cu mine suntem șocați de violența armată lipsită de sens care a adus din nou durere într-o comunitate americană în această Zi a Independenței", a spus președintele într-o declarație făcută luni.

Poliția l-a reținut pe Robert E. Crimo III, 22 de ani, luni seara. El era căutat pentru "presupusa sa implicare" în atac, potrivit FBI.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac illinois