x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri aeriene israeliene în Rafah, soldate cu zeci de victime

Atacuri aeriene israeliene în Rafah, soldate cu zeci de victime

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   11:00
Atacuri aeriene israeliene în Rafah, soldate cu zeci de victime
Sursa foto: Hepta

Loviturile aeriene israeliene au ucis cel puţin 35 de persoane şi au rănit alte zeci de persoane într-o zonă din oraşul Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, potrivit oficialilor palestinieni din cadrul serviciilor de sănătate şi de urgenţă civilă.

Armata israeliană a declarat că forţele sale aeriene au lovit un complex al Hamas din Rafah şi că atacul a fost efectuat cu ,,muniţie precisă şi pe baza unor informaţii precise". În numărul celor ucişi se află şi şeful de stat major al Hamas pentru Cisiordania, dar şi un alt oficial de rang înalt aflat în spatele atacurilor mortale împotriva israelienilor, a precizat aceasta, transmite agenţia Reuters.

,,Forţele de apărare israeliene sunt la curent cu rapoarte care indică faptul că, în urma loviturii şi a focului care a fost aprins, mai mulţi civili din zonă au fost răniţi. Incidentul este în curs de revizuire".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, administrată de Hamas, Ashraf Al-Qidra, a declarat că 35 de persoane au fost ucise şi alte zeci, majoritatea femei şi copii, au fost rănite în atac.

Lovitura a avut loc în cartierul Tel Al-Sultan din vestul oraşului Rafah, unde mii de oameni se adăposteau după ce mulţi au fugit din zonele estice ale oraşului, unde forţele israeliene au început o ofensivă terestră în urmă cu peste două săptămâni.

Lovitura forţelor israeliene de la Rafah vine după ce, duminică, Hamas a lansat atacuri cu rachete din Gaza spre Tel Aviv, potrivit Sky News.

Nu au existat rapoarte imediate privind victime sau pagube în ceea ce pare a fi primul atac cu rachete cu rază lungă de acţiune din Gaza din ianuarie. Cu toate acestea, militanţii palestinieni au continuat să lanseze sporadic rachete şi mortiere asupra comunităţilor de la graniţa cu Gaza de atunci.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rafah atac israelian