x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATACURI SINUCIGAŞE în două moschei din Yemen. Teroriştii au detonat bombele în timpul Rugăciunii de Vineri. 77 de oameni au murit (VIDEO)

ATACURI SINUCIGAŞE în două moschei din Yemen. Teroriştii au detonat bombele în timpul Rugăciunii de Vineri. 77 de oameni au murit (VIDEO)

20 Mar 2015   •   15:55
ATACURI SINUCIGAŞE în două moschei din Yemen. Teroriştii au detonat bombele în timpul Rugăciunii de Vineri. 77 de oameni au murit (VIDEO)

Cel puţin 77 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite în capitala Yemenului, Sanaa, după ce terorişti sinucigaşi au pătruns în două moschei din oraş şi au detonat încărcătura explozivă pe care o aveau asupra lor, potrivit sputniknews.com.

Atacurile sângeroase au vizat monscheea Badr şi moscheea Hashush, din centrul capitalei yemenite şi au avut loc când enoriaşii participau la Rugăciunea de Vineri. Cele două lăcaşuri de cult sunt frecventate în special de către şiiţii musulmani, susţinători ai grupului Houthi.

Cel puțin 15 combatanți din rândul rebelilor Houthi au murit vineri după-amiază în atacul asupra unei clădiri guvernamentale din orașul Saada, capitala provinciei cu același nume din nordul Yemenului, relatează Xinhua. Alte 18 persoane, majoritatea șiiți Houthi, au fost ucise în timpul rugăciunii de vineri când un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer într-o moschee din orașul Saada, a adăugat sursa citată. Aceasta a mai precizat că zeci de oameni au fost răniți în cele două atacuri.

Rebelii șiiți Houthi au preluat controlul asupra capitalei Sanaa în septembrie anul trecut și s-au confruntat cu o rezistență puternică în regiunea centrală și sudică din partea triburilor sunnite și a rețelei Al-Qaida, dominată de sunniți.




×