x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacurile asupra comunităţii LGBT din Australia se intensifică

Atacurile asupra comunităţii LGBT din Australia se intensifică

26 Sep 2017   •   13:54
Atacurile asupra comunităţii LGBT din Australia se intensifică

O femeie din Brisbane, Australia, a vorbit despre frica pe care o are, după ce cineva i-a aruncat pietre în fereastră, într-un atac homofobic. Este unul dintre multe incidente care au fost raportate de-a lungul ţării, de când problema votului privind căsătoria persoanelor de acelaşi sex a început, scrie The Guardian.

Olivia Hill a scris pe pagina sa de Twitter că a avut loc un atac asupra casei ei în noaptea de duminică şi că a auzit un bărbat care arunca jigniri homofobe. Casa acesteia era decorată cu steagul LGBT, ca sprijin pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex. “Geamurile sparte nu vor sparge iubirea noastră”, a scris aceasta.

Poliţia din Queensland investighează atacul.

Atacurile din ultima vreme au adus îngrijorare comunităţii LGBT. Avocatul comunităţii LGBT, Brad Harker, care locuieşte de asemenea în Brisbane şi care are casa decorată cu steagul LGBT, a declarat că nu mai poate dormi.

“Casa noastră este decorată, dar nu a fost atacată, deci suntem norocoşi, dar noapte trecută nu am putut dormi şi nici partenerul meu nu a putut, ne gândim că oamenii vor veni la casa noastră şi o vor ataca şi vor picta svastici, în condiţiile în care este atât de clar decorată cu steguri curcubeu”, a spus acesta.

×
Subiecte în articol: australia lgbt atacuri brisbane