x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul atacurilor aeriene ucrainene asupra orașului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morți

Bilanțul atacurilor aeriene ucrainene asupra orașului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morți

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2023   •   09:40
Bilanțul atacurilor aeriene ucrainene asupra orașului rusesc Belgorod a crescut la 22 de morți

Bilanțul victimelor a crescut la 22 de morți în urma a ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac aerian ucrainean „nediscriminatoriu” asupra orașului Belgorod, la nord de granița cu Ucraina, a declarat duminică un oficial rus, potrivit Reuters.

„Din păcate, spre marea noastră durere, numărul celor care au murit în urma atacului de ieri asupra Belgorodului a crescut”, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii.

Trei copii se numără printre cei uciși și 109 persoane au fost rănite, a declarat Gladkov pe Telegram.

Gladkov a declarat duminică că atacul a avariat 30 de clădiri de apartamente, precum și mai multe case și mașini.

Ambele părți neagă că au vizat civili în războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său în februarie 2022. Potrivit Națiunilor Unite, peste 10.000 de civili au fost uciși în Ucraina și aproape 60 de persoane în interiorul Rusiei.

La câteva ore de la atacul asupra Belgorodului, Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri aeriene asupra Harkovului, rănind cel puțin 21 de persoane și avariind clădiri rezidențiale, au declarat oficialii ucraineni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Belgorod atac ucrainean