x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atena, măcinată de incendii

Atena, măcinată de incendii

22 Aug 2009   •   00:00

Un incendiu de pădure ameninţă casele şi mănăstirile din estul Atenei, la două zile după un alt sinistru care a distrus instalaţii în vestul capitalei, au anunţat pompierii, relatează AFP. Circa 120 de pompieri, 9 avioane Canadair şi 5 elicoptere luptau sâmbătă împotriva focului la Grammatiko, la circa 40 de km nord-est de capitală, potrivit aceleiaşi surse.



Fumul care se degajă poate fi văzut din centrul Atenei, notează AFP. "Vântul este foarte puternic în regiune, iar serviciile meteo anunţă că va sufla şi mai tare. Este unul dintre cele mai importante incendii care a lovit vreodată partea estică a capitalei", a declarat la rândul său un responsabil al protecţiei civile, Dimitris Karamessinis.

Cu temperaturi adesea de peste 40° Celsius şi rafale puternice de vânt, Grecia este foarte vulnerabilă la incendiile de vară, care au distrus deja mii de hectare de pădure şi terenuri agricole. Două incendii au fost semnalate joi la periferia nordică a Atenei, la vest în apropiere de Magoula şi la est către Marathon.

×
Subiecte în articol: externe