x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat eşuat împotriva secretarului american al Apărării

Atentat eşuat împotriva secretarului american al Apărării

14 Mar 2012   •   18:51
Atentat eşuat împotriva secretarului american al Apărării

Un soldat din trupele NATO a fost ranit miercuri intr-un incident survenit in momentul aterizarii avionului care il transporta pe secretarul american al Apararii, Leon Panetta, la o baza militara din Afganistan.

"In niciun moment, secretarul (n.n. - Apararii) sau un alt ocupant al aparatului nu au fost pusi in pericol de acest incident", a anuntat, intr-un comunicat, comnadamentul fortei NATO in Afganistan (ISAF) care a precizat ca "presupusul autor" al actiunii in cursul careia un soldat a fost ranit a fost arestat.

Potrivit unei surse guvernamentale de la Londra, citata de The Telegraph, un vehicul a patruns pe pista de aterizare a bazei militare britanice Camp Bastion, in sudul Afganistanului, dupa care a luat foc, in momentul in care avionul lui Panetta ateriza. Purtatorul de cuvant al lui Panetta, George Little, a declarat jurnalistilor, la Kabul, ca autorul atacului este un afgan care s-a indreptat spre pista de aterizare cu un vehicul furat.

La Washington, un purtator de cuvant al Pentagonului a declarat ca vehiculul furat era o camioneta condusa cu viteza pe calea de acces. Niciun explozibil nu a fost gasit la bordul masinii si nici arme, a adaugat el.

Sky News anuntase anterior ca a fost vorba despre un presupus atentat cu masina-capcana, dar sursa oficiale au declarat ca nu se poate confirma imediat aceasta versiune.

Panetta a ajuns miercuri in Afganistan in incercarea de a calma tensiunile declansate dupa ce un soldat american a ucis duminica 16 civili afgani.

×
Subiecte în articol: afgan atentat leon panetta 16 afgani ucisi