x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Istanbul: Se reiau plecările de pe aeroportul internaţional Atatürk

Atentat la Istanbul: Se reiau plecările de pe aeroportul internaţional Atatürk

29 Iun 2016   •   09:26
Atentat la Istanbul: Se reiau plecările de pe aeroportul internaţional Atatürk

Primele zboruri de pe aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul, unde marţi seară a avut loc un atentat soldat cu cel puţin 36 de morţi, urmau să se reia miercuri dimineaţă, relatează DPA.

Mai multe zboruri interne şi internaţionale erau prevăzute începând cu ora locală 09:00 (06:00 GMT), potrivit website-ului aeroportului Atatürk. La primele ore ale zilei de miercuri au fost reluate deja aterizările pe aeroportul din Istanbul, conform unor pasageri citaţi de canalul de televiziune CNN Türk.

La scurt timp după atac, al cărui autor este bănuit a fi organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), sute de zboruri de pe sau către aeroportul Atatürk au fost anulate sau amânate.

Trei atacatori sinucigaşi au atacat marţi seară, în jurul orei locale 21:30, zona de sosiri a aeroportului internaţional din Istanbul, cel puţin 36 de persoane murind şi alte circa 150 fiind rănite.

Premierul turc Binali Yildirim a vizitat aeroportul la scurt timp după atac. La rândul său, şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat ''atacul terorist asupra unor civili nevinovaţi''. ''Cerem lumii, în special ţărilor occidentale, să adopte o poziţie fermă contra terorismului'', a spus Erdogan marţi noaptea, în urma acestui atac.

Departamentul de Stat al SUA emisese luni o avertizare privind o ''ameninţare sporită'' existentă în Turcia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: atatürk aeroportul ataturk