x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Istanbul: Suspectul kârgâz, interogat şi pus în libertate

Atentat la Istanbul: Suspectul kârgâz, interogat şi pus în libertate

03 Ian 2017   •   21:10
Atentat la Istanbul: Suspectul kârgâz, interogat şi pus în libertate

Un kârgâz în vârstă de 28 de ani, care a fost arestat şi interogat la întoarcerea sa din Turcia, fiind considerat un potenţial suspect în atentatul care a fost comis în noaptea dintre ani într-un club în Istanbul, a fost în final declarat nevinovat, au anunţat marţi mass-media kârgâze, informează AFP. 

Yahya Maşrapov a fost citat de mass-media turce ca fiind un potenţial suspect în atentatul din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de oameni. 

'Comitetul de Securitate Naţională al Kârgâzstanului (GKNB) anchetează asupra posibilei implicări a unui cetăţean kârgâz în atacul de la Istanbul. GKNB a trimis o cerere în acest sens colegilor turci', a declarat pentru AFP Rahat Sulaimov, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii din Kârgâzstan. 'Angajaţi ai GKNB l-au transferat spre un birou regional, unde a fost interogat', a adăugat Sulaimov. 

Mai târziu, Yahya Maşrapov a fost pus în libertate, fără ca vreo acuzaţie să fie menţinută împotriva lui, au anunţat mass-media kârgâze citând GKND. 

Yahya Maşrapov a negat el însuşi orice implicare în atentat, informa RIA Novosti şi AKIpress. 

Serviciul de presă al Ministerului kârgâz al Afacerilor Externe a calificat la rândul său drept 'improbabilă' implicarea unui cetăţean kârgâz în atacul din Istanbul. 

'Potrivit datelor preliminare, această informaţie nu este fiabilă, însă ministerul o verifică oricum', a subliniat Ministerul de Externe al Kârgzstanului pentru AFP. 

Autorităţile turce au lansat o amplă operaţiune de căutare a bărbatului care a deschis focul în celebrul club de noapte din Istanbul, Reina, ucigând 39 de oameni, printre care numeroşi străini. 

Republică laică majoritar musulmană, Kârgâzstanul a constatat cu îngrijorare, în ultimele luni, influenţa crescândă a grupării Statul Islamic (SI) pe teritoriul ţării.AGERPRES

×