x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţie pe unde călătoriţi! Grecia, afectată de un nou front de aer rece

Atenţie pe unde călătoriţi! Grecia, afectată de un nou front de aer rece

08 Ian 2019   •   14:02
Atenţie pe unde călătoriţi! Grecia, afectată de un nou front de aer rece

Atenienii s-au trezit marţi în mijlocul unui peisaj hibernal, capitala Greciei fiind acoperită cu zăpadă după ce un nou front de aer rece s-a abătut asupra ţării şi a adus temperaturi scăzute şi ninsori, chiar şi la altitudini mici, relatează Xinhua.

Frontul atmosferic rece, supranumit "Telemachos", şi-a făcut simţită prezenţa în Grecia începând de luni seara şi urmează altor două fenomene similare care au afectat această ţară de la începutul anului.

Poliţia a suspendat traficul pe drumurile regionale din suburbiile Atenei şi a interzis intrarea autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone de pe autostrada care face legătura între capitală şi nordul ţării, a a informat agenţia elenă de ştiri AMNA.

Circulaţia rutieră a fost perturbată şi în alte zone ale Greciei, însă până marţi nu au fost anunţate probleme în ceea ce priveşte orarul serviciilor de transport cu feribotul sau al zborurilor.

În mai multe cartiere ale capitalei şi în suburbiile acesteia, dar şi în alte regiuni din nordul ţării, şcolile au rămas închise din cauza ninsorilor.

În suburbiile din nordul Atenei şi pe insula Skopelos au fost semnalate întreruperi ale furnizării energiei electrice.

Potrivit serviciului de meteorologie din Grecia, frontul de aer rece va fi de scurtă durată şi se va retrage până miercuri.AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia aer rece