x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie – Cod portocaliu şi galben de vânt puternic în Croaţia

Atenţionare de călătorie – Cod portocaliu şi galben de vânt puternic în Croaţia

15 Mar 2013   •   18:05

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români aflaţi în Croaţia sau care urmează să călătorească în această ţară că a fost emisă o avertizare meteorologică de cod portocaliu de vânt puternic, în regiunile Dubrovnik şi Split şi cod galben de vânt puternic în regiunile Osijek, Zagreb şi Knin.

În prezent, circulaţia rutieră este închisă din cauza vântului puternic pe autostrada A1, porţiunea cuprinsă între localităţile Sveti Rok şi Posedarje, drumul naţional D54, porţiunea cuprinsă între localităţile Maslenica şi Zaton Obrovacki, drumul naţional D218, porţiunea cuprinsă între localităţile Dobroselo şi Mazin şi podul ce face legătura cu insula Pag.

Pe drumul naţional D8, porţiunea cuprinsă între localităţile Karlobaga şi Sveta Marija Magdalena, şi D25, porţiunea cuprinsă între localităţile Gospic şi Karlobag, precum şi pe podul care face legătura cu insula Krk, este permisă circulaţia numai pentru automobilele personale.

În Republica Croaţia traficul se desfăşoară în condiţii de vânt puternic şi există restricţii de viteză.

Nu există autostrăzi (cu excepţia autostrăzii A1 porţiunea cuprinsă între localităţile Sveti Rok şi Posedarje), căi ferate, porturi sau aeroporturi închise. Cetăţenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum să consulte paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe - http://www.mae.ro, Companiei Naţionale Croate de Autostrăzi – http://www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Pentru evitarea eventualelor probleme, recomandăm ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc pe şoselele din Republica Croaţia, că pe marea majoritate a drumurilor din ţară, echiparea mijloacelor de transport cu anvelope de iarnă este obligatorie.

×