x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare MAE de călătorie pentru Germania! Avertismente de furtuni puternice în Bavaria

Atenționare MAE de călătorie pentru Germania! Avertismente de furtuni puternice în Bavaria

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   16:20
Atenționare MAE de călătorie pentru Germania! Avertismente de furtuni puternice în Bavaria
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenționare de călătorie pentru Germania, unde în landul Bavaria au fost emise avertismente de furtuni puternice.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Landul Bavaria că autoritățile locale au emis avertismente Cod portocaliu de furtuni puternice pentru mai multe localități, urmare a precipitațiilor abundente care au produs inundații locale și ruperea unor baraje.

Au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare.

De asemenea, există și unele perturbări ale traficului feroviar și rutier.

Pentru gestionarea situației, autoritățile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forțele de intervenție pentru protecția civilă.

MAE recomandă cetățenilor să se informeze în timp real în legătură cu situația meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanență al oficiului consular: +491602087789.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae atentionare calatorie germania