x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atmosfera tensionată din zona Coreii de Nord se încinge și mai tare. Americanii au trimis un contingent de 1250 de militari în Australia

Atmosfera tensionată din zona Coreii de Nord se încinge și mai tare. Americanii au trimis un contingent de 1250 de militari în Australia

19 Apr 2017   •   13:19
Atmosfera tensionată din zona Coreii de Nord se încinge și mai tare. Americanii au trimis un contingent de 1250 de militari în Australia

În jur de 1250 de militari americani au ajuns în orașul australian Darwin și sunt gata de luptă împotriva Coreii de Nord în urma amenințărilor Phenianului de a utiliza arme nucleare, lucru luat în serios de Canberra.

Australia va vedea cea mai mare desfășurare de forțe a contingentul aviatic american pe timp de pace. Acțiunea pe teritoriul australian va dura în jur de 6 luni timp în care vor avea loc exerciții militare alături de trupele australiene dar și chineze.

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, și-a exprimat îngrijorarea față de ”ambiția Phenianului de a dezvolta rachete balistice intercontinentale capabile să-și ducă încărcătura nucleară până în Statele Unite”. Bishop a mai adăugat că ”în acest caz, Australia ar putea fi în raza lor de acțiune, dacă nu luăm în serios amenințarea păcii și stabilității din regiune, lucru inacceptabil”.

Coreea de Nord a efectuat un test ratat al unei rachete balistice, duminică, în timp ce Phenian-ul s-a angajat să ”devasteze fără milă” SUA dacă portavionul USS Carl Vinson, aflat pe drum spre regiune, va lua măsuri agresive.

Ministrul chinez de Externe a avertizat săptămâna trecută că un conflict artmat cu Coreea de Nord ar putea izbucni ”în orice moment”, cerând Washinton-ului și Phenian-ul să-și tempereze tonul agresiv și să se gândească la prețul pe care cele două părți îl vor plăti dacă un nou război corean va izbucni.

China, aliatul Coreei de Nord și principalul partener comercial, nu aprobă programul nuclear al Phenianului, dar pledează pentru găsirea unei soluții politice pentru criză. Rusia, care împarte și ea o graniță comună cu Coreea de Nord, și-a exprimat îngrijorarea asupra escaladării tensiunilor din peninsulă.
 

Sursa: RT.com

×