x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare, este o minciună!". Hitler, "o mare personalitate istorică"

"Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare, este o minciună!". Hitler, "o mare personalitate istorică"

16 Mai 2012   •   05:41
"Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare, este o minciună!". Hitler, "o mare personalitate istorică"

Liderul neonazist ales in Parlamentul grec a negat existenta camerelor de gazare la Auschwitz. Nikos Mihaloliakos a facut aceasta declaratie in timpul unui interviu televizat, informeaza AFP.

"Auschwitz, care Auschwitz? Nu am fost acolo. Ce s-a intamplat acolo? Ati fost acolo?", a spus pe un ton ironic Nikos Mihaloliakos.

"Nu au existat nici cuptoare, nici camere de gazare, este o minciuna", a adaugat oficialul grec, care a mai afirmat ca a "citit multe carti care pun la indoiala numarul de sase milioane de evrei" exterminati de nazisti.

In plus, liderul partidului crede ca Hitler este "o mare personalitate istorica din secolul XX".

Purtatorul de cuvant al Guvernului in exercitiu, Pantelis Kapsis, a "condamnat in maniera cea mai categorica" aceste afirmatii "care deformeaza istoria si constituie o atingere brutala a memoriei milioanelor de victime ale Holocaustului".

Kapsis a amintit ca printre victime figureaza "zeci de mii de greci evrei", intr-o referire oficiala rara la soarta unei comunitati a carei exterminare in proportie de peste 95 la suta de catre nazisti este evocata doar de putin timp de manualele de istorie.

Partidul neonazist Chryssi Avghi a obtinut 6,9 % din voturi (21 de deputati) mizand pe furia grecilor in fata austeritatii si reflexele lor xenofobe.

×