x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritatea Bancara Europeana, EBA, isi muta sediul la Paris

Autoritatea Bancara Europeana, EBA, isi muta sediul la Paris

21 Noi 2017   •   09:40
Autoritatea Bancara Europeana, EBA, isi muta sediul la Paris

Parisul va fi noua gazda a Autoritatii Bancare Europene (EBA), dupa ce institutia va parasi Londra din cauza Brexitului. Capitala Frantei a castigat concursul pentru noul sediu al organizatiei, la finalul unui vot organizat la Bruxelles, a anunţat preşedinţia UE.

 

Potrivit unei surse diplomatice, Parisul a fost ales prin tragere la sorţi în faţa Dublinului, cele două oraşe înregistrând acelaşi număr de voturi în cel de-al treilea tur, la care au participat miniştri din cele 27 de ţări care vor rămâne în Uniune.

Paris, Frankfurt şi Dublin - a fost ordinea după primul tur de scrutin, după care Frankfurt a fost eliminat, în turul doi, cu doar 4 voturi pentru, în timp ce Parisul a obţinut 10 iar Dublin - 13 voturi.

Agenţia bancară, cu cei aproximativ 170 de angajaţi ai săi, a suscitat interesul a opt oraşe care au candidat pentru a o găzdui, printre care Luxemburg, Bruxelles, Varşovia sau Viena, scrie agerpres.

Anterior oraşul olandez Amsterdam a fost desemnat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de asemenea de la Londra în perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

×