x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritatea palestiniană a publicat lista cu cei 103 cetăţeni români care vor pleca din Fâşia Gaza

Autoritatea palestiniană a publicat lista cu cei 103 cetăţeni români care vor pleca din Fâşia Gaza

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   12:45
Autoritatea palestiniană a publicat lista cu cei 103 cetăţeni români care vor pleca din Fâşia Gaza
Sursa foto: Hepta

Autoritatea palestiniană a publicat liste care conțin numele celor 103 de cetățeni români, care urmează să fie evacuați astăzi din Fâșia Gaza.

Conform informațiilor obținute pe surse de la Antena 3 CNN, acești cetățeni români vor fi transferați în Egipt și, ulterior, vor reveni în țara de origine, România, într-o misiune de evacuare coordonată de Ministerul Afacerilor Externe. 

Potrivit MAE, cetățenii români și membrii de familie ai acostora au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de marți cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică.

„Totodată, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza”, transmite MAE.

 

 

 

×
Subiecte în articol: fasia gaza Rafah evacuare