x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

19 Noi 2017   •   19:08
Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

Un judecător israelian a dispus ca Autoritatea Palestiniană şi autorii unui atentat comis în anul 2001 să plătească despăgubiri de 62 de milioane de shekeli (aproximativ 15 milioane de euro) rudelor a trei israelieni care au fost ucişi în respectivul atac, a indicat duminică justiţia israeliană, potrivit AFP.


Liderul palestinian Marwan Barghouti, încarcerat în Israel după ce a primit mai multe pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru rolul său în atacurile din timpul primei şi a celei de-a doua Intifada, face parte din cei şapte palestinieni implicaţi în atentat.

Atacul a avut loc pe 25 august 2001 pe o şosea din Cisiordania, soldându-se cu viaţa cuplului Yaniv şi Sharon Ben Shalom, precum şi a lui Doron Sviri, fratele lui Sharon.

Potrivit deciziei justiţiei israeliene, suma de 62 de milioane de shekeli va trebui virată familiilor celor trei victime, o plată împărţită între Autoritatea Palestiniană (40%) şi cei şapte autori palestinieni (60%).

Judecătorul a apreciat că Autoritatea Palestiniană a încurajat atacul şi le-a furnizat forţelor de securitate arme care au ajuns în final în mâinile atacatorilor. AGERPRES

×