x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Suedia au deschis o anchetă în cazul avionului de mici dimensiuni prăbușit duminică

Autoritățile din Suedia au deschis o anchetă în cazul avionului de mici dimensiuni prăbușit duminică

15 Iul 2019   •   14:05
Autoritățile din Suedia au deschis o anchetă în cazul avionului de mici dimensiuni prăbușit duminică

Autorităţile suedeze au anunţat luni că vor deschide o anchetă în cazul unuia dintre cele mai grave accidente de avion din istoria ţării, relatează DPA.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică în apropiere de oraşul universitar Umea din provincia Vasterbotten din nordul Suediei. Toate cele nouă persoane aflate la bordul avionului au murit, inclusiv pilotul.

Toţi cei opt pasageri erau paraşutişti, a confirmat într-un comunicat asociaţia naţională de profil din Suedia.

Autoritatea suedeză de investigare a accidentelor a precizat că va lansa o anchetă, dar a atras atenţia că misiunea de căutare de probe şi de analizare a acestora "va continua foarte probabil pentru mai mult timp". La bordul avionului nu a existat nicio cutie neagră.

Accidentul este cel mai grav din Suedia din ultimii 30 de ani.

Conform primelor indicii, accidentul s-a produs la scurt timp după decolarea de pe un aeroport din Umea. Avionul s-a prăbuşit în insula Storsandskar, la circa doi kilometri sud de aeroport.

În înregistrări video ale unor martori se vede cum partea din faţa a avionului loveşte pământul în mare viteză. Un martor a declarat pentru cotidianul Aftonbladet că a auzit o bubuitură puternică după prăbuşire, iar apoi s-a făcut linişte.

Regele Carl al XVI-lea Gustaf a vorbit cu apropiaţii victimelor şi le-a transmis condoleanţe. Acelaşi lucru l-a făcut şi premierul Stefan Lofven.

"Guvernul este în contact strâns cu autorităţile relevante. Acum este important să fie investigată cauza prăbuşirii", a precizat Lofven într-un comunicat.

Umea este un oraş de circa 80.000 de locuitori, la aproximativ 500 de kilometri nord de Stockholm. Toţi pasagerii erau din această provincie sau din provincia învecinată Norrbotten, conform poliţiei.

AGERPRES

×