x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Averea clanului Mubarak, estimata la 40 de miliarde de dolari

Averea clanului Mubarak, estimata la 40 de miliarde de dolari

03 Feb 2011   •   17:05

Cei 30 de ani de hegemonie ai presedintelui egiptean Hosni Mubarak s-au concretizat in dobandirea unei averi estimata la 40 de miliarde de dolari.

 

Averea este “disipata” intre cei patru membri ai familiei, Hosni, sotia Suzanne si cei doi fii, Gamal si Alaa. Gamal Mubarak are o avere estimata la 18 miliarde de dolari, fiind mai bogat cu 8 miliarde decat tatal sau, in timp ce fratele Alaa se bucura de o avere de “numai” 8 miliarde de dolari, de doua ori mai mare decat cea a mamei sale.

 

Averile au fost agonisite din afaceri cu arme, tranzactii imobiliare dubioase, dar si din turism, cele doua “perle” egiptene, Sharm El Sheikh si Hurgada, fiind controlate, prin interpusi, de clanul Mubarak.

 

Familia Mubarak are conturi in cateva banci elvetiene, dar detine si proprietati imobiliare in mai multe capitale europene, dar si in SUA ori Dubai. De asemenea, cateva mari companii multinationale ii au printre actionari pe membrii clanului Mubarak, Vodafone, McDonald's, Marlboro ori Skoda aflandu-se pe lista intocmita de cotidianul german Bild.


×