x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment german: "Grecia nu trebuie să împovăreze restul Europei cu dezbaterile sale interne"

Avertisment german: "Grecia nu trebuie să împovăreze restul Europei cu dezbaterile sale interne"

29 Ian 2015   •   15:15
Avertisment german: "Grecia nu trebuie să împovăreze restul Europei cu dezbaterile sale interne"

Alternanţa politică din Grecia şi schimbările decise de noul guvern condus de Alexis Tsipras, liderul stângii radicale, 'nu ar trebui să se facă în detrimentul' altor europeni, a declarat joi ministrul german al economiei Sigmar Gabriel, informează AFP, conform Agerpres.

"Desigur, orice stat democratic trebuie să accepte decizia democratică a alegătorilor (eleni) şi dreptul noului guvern grec de a stabili o nouă direcţie', a declarat ministrul, vicecancelar democrat al guvernului condus de Angela Merkel, în faţa membrilor Bundestagului. 'Însă este de asemenea adevărat că cetăţenii europeni au dreptul să se aştepte ca schimbările din politica elenă să nu se facă în detrimentul lor", a spus Sigmar Gabriel.

Grecia nu ar trebui să împovăreze restul Europei cu dezbaterile sale politice interne, a spus Sigmar Gabriel, adăugând că propriile inegalităţi ale Greciei au fost de vină pentru problemele de care Atena a încercat să-i acuze pe creditorii internaţionali, notează Reuters.

Ministrul german a afirmat totodată că Grecia ar trebui să rămână în zona euro, însă Alexis Tsipras trebuie să respecte condiţiile planului de salvare. Grecia nu poate da vina pe creditorii internaţionali pentru modul inechitabil în care şi-a împărţit bogăţia, a mai spus el.

×