x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment - Rachetele Iranului pot atinge Romania

Avertisment - Rachetele Iranului pot atinge Romania

de Radu Tudor    |    07 Apr 2006   •   00:00
Corespondenta din Paris
Influenta organizatie American Jewish Committee (AJC) a publicat in cotidianul britanic International Herald Tribune (IHT) o pagina advertoriala referitoare la amenintarea iraniana pentru comunitatea internationala.

O harta uriasa arata Iranul in centru si raza de actiuni a rachetelor sale. Printre cele peste 20 de tari amenintate, potrivit AJC, se afla si Romania.

TINTA. Zona vizata este tarmul Marii Negre, aflata la periferia razei de actiune. In aceasta zona, SUA vor instala curand baze militare. In mesajul catre cititorii IHT, AJC se intreaba: "Se poate cineva simti in siguranta pe raza de actiune a rachetelor iraniene? Sa presupunem ca, intr-o zi, Iranul va furniza dispozitive nucleare teroristilor. Va veti simti atunci in siguranta oriunde va veti afla?".

MESAJ. AJC este o puternica organizatie ce are stranse legaturi cu Administratia SUA si cu cercurile militare si politice de top din Israel. Mesajul AJC aduce din nou in discutie problema amplasarii la Marea Neagra a unui sistem de rachete balistice americane care sa protejeze atat bazele SUA din Romania si Bulgaria, cat si teritoriile celor doua tari, potrivit statutului lor de tari membre NATO.

×
Subiecte în articol: externe