x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviaţia militară israeliană a atacat obiective aflate pe teritoriul Siriei

Aviaţia militară israeliană a atacat obiective aflate pe teritoriul Siriei

30 Ian 2013   •   22:22
Aviaţia militară israeliană a atacat obiective aflate pe teritoriul Siriei

Aviaţia militară israeliană a atacat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, un obiectiv de la frontiera dintre Siria şi Liban, regimul Bashar al-Assad confirmând raidul şi precizând că a fost vizat un centru de cercetări privind armele convenţionale.

 
"Un avion de vânătoare israeliană a pătruns în spaţiul nostru aerian şi a atacat direct un centru de cercetări din zona Jomrayah (Al-Hameh), în provincia Damasc", a anunţat Statul major al armatei siriene.
 
Conform regimului de la Damasc, centrul de cercetări atacat se află la 15 kilometri nord-vest de Damasc şi a fost vizat de şase rachete. Complexul a suferit daune considerabile, iar două persoane au fost ucise.
 
Presa relatase că raidul aerian efectuat de aviaţia militară israeliană la frontiera dintre Siria şi Liban a vizat un convoi auto care transporta armament. Conform surselor citate, atacul a avut loc în zona En Nakura, la frontiera cu Libanul, şi a durat câteva ore.
 
Doi oficiali locali au declarat pentru ziarul israelian Haaretz că vehiculele atacate transportau rachete de tip SA-17, de fabricaţie rusă, care urmau să ajungă la mişcarea şiită libaneză Hezbollah. 
 

×
Subiecte în articol: aviatia militara israeliana atac siria