x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion militar prăbuşit în SUA: Niciun supravieţuitor

Avion militar prăbuşit în SUA: Niciun supravieţuitor

03 Mai 2018   •   09:42
Avion militar prăbuşit în SUA: Niciun supravieţuitor

Un avion cargo militar american cu noua persoane la bord s-a prăbuşit în statul Georgia, în timpul ultimului său zbor, înainte de a fi scos din uz după 50 de ani de activitate.

 

'Confirmăm că nouă persoane se aflau la bord - cinci membri ai echipajului şi patru pasageri', a indicat un purtător de cuvânt al Gărzii Naţionale din Porto Rico, comandantul Paul Dahlen, subliniind ca nu au existat supravietuitori, iar imaginile de la locul prăbuşirii aparatului de zbor, un morman de cenuşă, 'vorbesc de la sine'.

Mai multe canale de televiziune au difuzat imagini frapante capturate de o cameră de supraveghere din apropiere. Se poate vedea cum avionul cade în picaj în spatele unui hangar, apoi explodează ca o minge de foc. Alte imagini aeriene arată avionul transformat în cenuşă, cu excepţia ampenajului.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat condoleanţele. 'Vă rog să vă alăturaţi gândurilor şi rugăciunilor mele pentru victime, pentru familiile lor, pentru bărbaţii şi femeile extraordinare din Garda Naţională', a scris el într-un mesaj pe Twitter. Senatorul republican John McCain a îndemnat şi el la 'rugăciune pentru familiile bravilor membri ai Gărzii Naţionale', unitatea de rezervişti a armatei americane.

Comandantul Dahlen a precizat că avionul avea o vechime de peste 50 de ani şi că tocmai fusese supus unei revizii la Savannah. Aparatul decolase spre Tucson, în Arizona, unde urma să treacă în gestiunea Grupului 309 de mentenanţă de la baza aeriană din Davis Monthan, unde se află cel mai mare 'cimitir' de avioane ale forţelor aeriene americane.

Accidentele s-au înmulţit în ultimele luni în armata aerului a SUA, afectată în ultimii ani de reduceri bugetare, ceea ce a redus orele de antrenament. La începutul lunii aprilie, trei avioane militare s-au prăbuşit în doar două zile, soldându-se cu cel puţin patru morţi în Las Vegas (Nevada), în California şi în Djibouti. AGERPRES

×