x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 80 de copii, MORŢI în tragedia aviatică din Ucraina. Printre victime se aflau olandezi, australieni, britanici şi belgieni

80 de copii, MORŢI în tragedia aviatică din Ucraina. Printre victime se aflau olandezi, australieni, britanici şi belgieni

18 Iul 2014   •   09:15
80 de copii, MORŢI în tragedia aviatică din Ucraina. Printre victime se aflau olandezi, australieni, britanici şi belgieni
Sursa foto: EPA/ROMAN PILIPEY

La bordul avionului prăbușit în Ucraina se aflau 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian. La bordul apartului se aflau 298 de persoane, dintre care 80 erau copii, scrie The Independent.

Avionul companiei Malaysia Airlines zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur. 'La bord, se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului', a declarat Huib Gorter, vicepreşedinte al filialei europene a Malaysia Airlines, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Aeroportul Amsterdam Schiphol.

Gorter a prezentat o listă a pasagerilor după naţionalitate, precizând în acelaşi timp că naţionalitatea a circa 50 de pasageri nu a fost stabilită pentru moment. El a menţionat că, pe lângă cei a căror naţionalitate nu a fost încă determinată, la bord se mai aflau 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Huib Gorter nu a fost în măsură să confirme prezenţa unor francezi la bordul aeronavei.

Avionul companiei Malaysia Airlines, un Boeing 777 decolat de pe aeroportul din Amsterdam în direcţia Kuala Lumpur, a dispărut de pe radar la 10.000 de metri altitudine şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, nu departe de graniţa cu Rusia, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Autorităţile de la Kiev şi insurgenţii se acuză reciproc că se află la originea tirului cu rachetă ce a cauzat incidentul, fără să existe dovezi materiale care să sprijine vreuna dintre ipoteze.

×