x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul sirian forţat să aterizeze la Ankara transporta muniţie şi echipament militar pentru Damasc

Avionul sirian forţat să aterizeze la Ankara transporta muniţie şi echipament militar pentru Damasc

11 Oct 2012   •   20:33
Avionul sirian forţat să aterizeze la Ankara transporta muniţie şi echipament militar pentru Damasc

Avionul de linie sirian, care efectua o cursă Moscova-Damasc şi care a fost interceptat miercuri seara în spaţiul aerian turc, transporta "muniţii" şi material militar cu destinaţia Damasc, a afirmat joi premierul turc, Recep Tayyip Erdogan.

În timpul unui discurs televizat, Erdogan a declarat că încărcătura acestui Airbus conţinea "echipamente şi muniţii destinate Ministerului sirian al Apărării" provenind de la un fabricant rus de material militar.

Aeronava, de tip Airbus 320, aparţinând companiei Syrian Air, decolase de la Moscova, iar printre cei 35 de pasageri şi membri ai echipajului, care au fost reţinuţi la Ankara, miercuri seară, se aflau şi 17 cetăţeni ruşi, ceea ce a provocat o reacţie dură a Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukashevich a acuzat Ankara că a pus în pericol vieţile cetăţenilor ruşi, ulterior preşedintele Putin anunţând amânarea vizitei oficiale pe care urma să o facă în Turcia pentru 3 decembrie.

Damascul a mers chiar şi mai departe, respingând acuzaţiile de trafic de arme şi acuzând Turcia de "piraterie" şi încălcarea legilor internaţionale în vigoare.

×