x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BAGDAD/Atentat sinucigaş la Academia de Poliţie

BAGDAD/Atentat sinucigaş la Academia de Poliţie

de Sînziana Stancu    |    08 Mar 2009   •   00:00

Un nou atentat sinucigaş, dintre cele mai sângeroase, s-a produs duminică dimineaţa la Bagdad şi a vizat Academia de Poliţie.



În atentatul cu o bicicletă-capcană şi-au pierdut viaţa 28 de irakieni, majoritatea poliţişti sau recruţi şi 58 au fost răniţi, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu al victimelor, citat de AFP. "Un kamikaze şi-a detonat centura cu explozibil în mijlocul unei mulţimi aflate în faţa Academiei de Poliţie, din Strada Palestina, din Bagdad", se arată în comunicatul Ministerului de Interne irakian.

Deşi situaţia din Irak este pe cale de stabilizare, violenţele, mai ales cele prin atentate şi execuţii, rămân, din păcate, la ordinea zilei. Atacul de duminică este cel mai sângeros după atentatul sinucigaş de la 13 februarie, din Iskandariyah (centrul ţării), în urma căruia 35 de pelerini care se aflau în drum spre oraşul sfânt Şiit Kerbala şi-au pierdut viaţa.

ŢINTE PREFERATE
Forţele de securitate irakiene au devenit ţinta preferată a insurgenţilor şi a teroriştilor din reţeaua Al-Qaida. Aceeaşi Academie de Poliţie mai fusese, la 1 decembrie, ţinta unui atentat sinucigaş, dublat aproape simultan de un altul, cu maşină-capcană, la 100 de metri distanţă, în faţa Ministerului de Resurse Hidraulice, soldate cu moartea a 45 de persoane. În august, anul trecut, 25 de irakieni, majoritatea viitori recruţi, au pierit în urma unui atentat sinucigaş comis la un centru de recrutare din provincia Diyala - o regiune foaret instabilă, situată la nord-est de Bagdad.

×
Subiecte în articol: externe