x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tratament ingenios pentru combaterea obezităţii. Inelul gastric, înlocuit cu un balon

Tratament ingenios pentru combaterea obezităţii. Inelul gastric, înlocuit cu un balon

22 Ian 2014   •   15:49
Tratament ingenios pentru combaterea obezităţii. Inelul gastric, înlocuit cu un balon

Pacienţii obezi care se gândesc la un inel gastric pentru a slăbi au la dispoziţie acum un tratament alternativ, deja disponibil în SUA şi Marea Britanie. Este vorba de un balon care este introdus în stomac în interiorul unei pastile şi umflat odată de a ajuns acolo.

Pacienţii înghit pastila de dimensiunile unei vitamine sub supravegherea medicului. Pastila este legată cu un tub foarte subţire care este conectat la balonul din interior. Învelişul pastilei se dizolvă repede în stomac, moment în care balonul rămas liber este umflat cu ajutorul tubului până când ajunge la dimensiunile unui măr. Tubul este apoi tras afară.

Medicii care fac astfel de proceduri spun că balonul din stomacul pacienţilor îi face pe aceştia să aibă o senzaţie de saţietate şi să mănânce mai puţin.

Balonul este îndepărtat după 30 de zile printr-o endoscopie şi înlocuit cu altul. Tratamentul recomandat este de două astfel de baloane într-o perioadă de 60 de zile, însă, la cerere, se pot introduce şi alte baloane.

Procedura cu două baloane introduse în 60 de zile costă în jur de 3.500 de euro.

În timpul testelor clinice din SUA, pacienţii au pierdut, în medie, 7,7 kilograme în decursul a 12 săptămâni.

Spre deosebire de inelele gastrice, înghiţirea acestor pastile, denumite Obalon, nu necesită intervenţii chirurgicale sau anestezie.

Şapte la sută dintre pacienţi au suferit efecte secundare - vărsături, crampe, însă simptomele au dispărut după o zi sau două. 

×
Subiecte în articol: balon gastric inel gastric obezitate