x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băncile de pe Wall Street, avertizate că ar putea fi atacate de al-Qaida

Băncile de pe Wall Street, avertizate că ar putea fi atacate de al-Qaida

01 Feb 2011   •   16:50

Băncile de pe Wall Street au fost avertizate de oficiali americani că ar putea fi ţinta unor atacuri ale reţelei al-Qaida, informează AFP. Oficialii serviciilor de informaţii americane şi-au exprimat preocuparea în privinţa riscului trimiterii unor colete-capcană cu bombe sau substanţe chimice de către agenţi al-Qaida din Yemen.

Potrivit postului NBC, "nu există indicii privind riscul unui complot" împotriva unui patron al instituţiilor de pe Wall Street. Instituţiile care ar putea fi vizate, între care Goldman Sachs, Citibank, JP Morgan Chase sau Barclays, au fost alertate de unitatea antiteroristă a FBI.

Poliţia a recomandat băncilor să verifice cu atenţie coletele primite.

După atentatele de la 11 septembrie 2001, Bursa din New York şi Citicorp Center au făcut obiectul unor comploturi teroriste.

Preocupările serviciilor de informaţii americane au apărut după o serie de materiale care conţineau îndemnuri la jihad publicate în revista Inspire, a reţelei teroriste al-Qaida. Ameninţările prezentate în această revistă trebuie tratate cu seriozitate, apreciază Peter King, un congresman al cărui nume a apărut în revista Inspire.

×