x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bangladesh: Furnizarea serviciilor de internet mobil, oprită pentru a contracara manifestațiile studenților

Bangladesh: Furnizarea serviciilor de internet mobil, oprită pentru a contracara manifestațiile studenților

05 Aug 2018   •   12:30
Bangladesh: Furnizarea serviciilor de internet mobil, oprită pentru a contracara manifestațiile studenților

Furnizarea serviciilor de internet mobil a fost oprită pe suprafeţe mari în Bangladesh, au anunţat duminică oficiali şi media locale, în contextul în care autorităţile încearcă să reprime manifestaţiile studenţilor, care durează deja de o săptămână şi care au degenerat în violenţe, transmite AFP. 

În cursul ultimelor zile, mii de studenţi au blocat o parte a capitalei Dacca pentru a cere măsuri de securitate rutieră mai eficiente, după moartea a doi tineri loviţi de un autobuz care circula cu viteză prea mare. Sâmbătă, aproximativ o sută de studenţi au fost răniţi în ciocnirile cu poliţia, care a tras gloanţe de cauciuc în direcţia manifestanţilor. 

În urma acestor evenimente, serviciile de internet 3G şi 4G au fost tăiate pentru 24 de ore începând de sâmbătă seară, a anunţat cel mai mare cotidian din Bangladesh, Prothom Alo. 

Reţelele de socializare online au fost inundate de mesaje ale bengalezilor aflaţi în imposibilitatea de a se conecta la internet prin intermediul telefoanelor portabile. 

Directorul Comisiei bengaleze de reglementare în telecomunicaţii (BTRC) a declarat că a fost informat despre o decizie în acest sens a guvernului, fără a preciza ce au solicitat precis autorităţile. 

''BTRC a încetinit funcţionarea internetului'', a declarat un responsabil bengalez din domeniul telecomunicaţiilor, sub acoperirea anonimatului. 

Decizia vizează încercarea de a limita capacitatea de mobilizare a studenţilor. 

Potrivit martorilor, poliţia a lansat sâmbătă gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene către manifestanţi, iar miliţiile proguvernamentale au atacat şi ele participanţii la demonstraţie. 

Ministrul bengalez al transporturilor, Obaidul Quader, a respins acuzaţiile conform cărora membri ai partidului aflat la guvernare i-au atacat pe studenţi. 

Guvernul premierului Sheikh Hasina, aflat la putere din 2009, se confruntă de câteva luni cu ample manifestaţii ale cetăţenilor care cer să se pună capăt actualului sistem de angajare în sectorul serviciilor publice, sistem considerat învechit şi discriminatoriu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bangladesh internet manifestatii studenti