x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banii murdari se spală în familia unui fost boss la Siemens

Banii murdari se spală în familia unui fost boss la Siemens

de Mihaela Matachita    |    04 Iun 2009   •   00:00

Fostul director financiar al filialei grupului german Siemens din Grecia, Christos Karavellas, este urmărit pentru corupţie, pe numele său, al soţiei acestuia şi ale celor trei fiice ale cuplului fiind emise mandate de arestare pentru spălare de fonduri.



AFP a relatat, citând surse judiciare, că Alexia Karavellas (22 de ani), una dintre fiice, a fost arestată luni seară, la Atena, la coborârea din taxi în faţa locuinţei sale, urmând a fi deferită justiţiei. Avocatul familiei, Iannis Markoulakos, l-a acuzat pe judecătorul de instrucţie că a dispus arestarea tinerei şi a emis mandate de arestare pentru mamă şi celelalte două fiice pentru a exercita un "şantaj" asupra fostului director financiar al Siemens-Grecia, despre care se crede că ar fi plecat în străinătate.

Pe numele lui Christos Karavellas a fost emis un mandat de arestare internaţional, deoarece nu s-a prezentat când a fost citat de judecătorul de instrucţie, săptămâna trecută.

O notă a ambasadei Greciei la Montevideo semnala că un cetăţean grec cu acest nume transferase sume mari de bani în Uruguay. Luni, Guvernul de la Atena a recunoscut că a întârziat să trimită această notă justiţiei.

Karavellas este al doilea responsabil al Siemens-Grecia care a plecat din ţară în ultimele 15 zile. Liderul dintre 1996 şi 2007 al filialei, Michalis Christophorakos, vizat şi el de un mandat de arestare internaţional, se află în zona oraşului München, în Germania, din motive de sănătate, susţine avocatul acestuia.

În scandal mai sunt implicaţi alţi doi responsabili ai Siemens, suspectaţi de dare de mită unor lideri politici, conservatori şi socialişti deopotrivă, pentru a obţine participarea grupului la sistemul de securitate al Jocurilor Olimpice de la Atena, din august 2004. Potrivit ziarului german Süddeutsche Zeitung, mita a fost în sumă de circa 100 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: externe