x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama avea în mână o bâtă de baseball în timp ce vorbea la telefon cu premierul Turciei

Barack Obama avea în mână o bâtă de baseball în timp ce vorbea la telefon cu premierul Turciei

de Mediafax    |    04 Aug 2012   •   13:18
Barack Obama avea în mână o bâtă de baseball în timp ce vorbea la telefon cu premierul Turciei

O fotografie in care presedintele SUA, Barack Obama, tine in mana o bata de baseball in timp ce vorbeste la telefon cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a starnit critici dure in Turcia, Casa Alba explicand ca gestul indica de fapt relatia apropiata dintre cei doi lideri.

Cei doi lideri au vorbit la telefon luni seara, despre criza din Siria. In imaginea difuzata de Casa Alba dupa conversatia telefonica, Barack Obama este pe scaun, avand intr-o mana telefonul, iar in cealalta o bata de baseball, conform site-ului israelian Ynetnews.

"Imaginea arata din partea cui primeste ordine premierul nostru pentru a conduce tara", a reactionat Metin Lutfi Baydar, un parlamentar de opozitie din Turcia. Un alt politician, Umut Oran, a catalogat gestul presedintelui american drept "o insulta implicita la adresa Turciei si cetatenilor turci".

"Trebuie sa facem ceva - o replica fiind cea mai adecvata metoda", a declarat pe un ton grav editorialistul turc Ahmet Hakan, de la ziarul Hurriyet.

Casa Alba, cea care a difuzat fotografia, a incercat sa atenueze amploarea gestului presedintelui Barack Obama. "Am difuzat imaginea avand in minte un singur lucru - a arata relatia foarte apropiata pe care presedintele SUA o are cu premierul Turciei", a explicat Caitlin Hayden, purtatoare de cuvant a Presedintiei SUA.

×